Medicii recomandă eliminarea unor alimente din dietă pentru un creier mai sănătos
Sănătatea, dar şi funcţionarea creierului sunt influenţate de modul în care o persoană se hrăneşte. Stilul de viaţă corect, echilibrarea lichidelor şi alimentele sănătoase pot îmbunătăţi activitatea creierului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 iulie 2022, 12:00 / actualizat: 8 iulie 2022, 13:00
Sănătatea, dar şi funcţionarea creierului sunt influenţate de modul în care o persoană se hrăneşte. Stilul de viaţă corect, echilibrarea lichidelor şi alimentele sănătoase pot îmbunătăţi activitatea creierului.
Mulţi experţi recomandă eliminarea anumitor alimente din dietă pentru a optimiza funcţia creierului. Pentru a menţine concentrarea pentru o perioadă lungă de timp, pentru a îmbunătăţi memoria şi atenţia, este indicată reducerea utilizării uleiurilor vegetale, care sunt prea bogate în acizi graşi Omega-6, al căror exces poate dăuna organismului. Mai exact, din cauza unui exces de Omega-6, sângele se poate îngroşa. Aceşti acizi graşi neutralizează literalmente efectul acizilor graşi Omega-3, care ajută creierul să funcţioneze mai bine. Cu toate acestea, în mod adecvat şi echilibrat, acizii graşi Omega-6 ajută la creşterea elasticităţii musculare, la stabilizarea zahărului din sânge, la reglarea ritmului cardiac şi la reducerea stresului.
De asemenea, este de preferat evitarea alimentelor cu indice glicemic ridicat. Este absolut necesară excluderea băuturile energizante din dietă, care pot creşte riscul de diabet şi Alzheimer. Cantitatea mare de zahăr din compoziţia lor creşte nivelul de insulină din sânge, ceea ce provoacă dezvoltarea problemelor de memorie. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.