Castraveții sunt unul dintre cele mai populare produse, dar ca aceştia să fie benefici pentru sănătate, merită să luați în considerare câteva aspecte importante atunci când îi utilizați, a declarat nutriţionistul şi fitoterapeutul Anjelika Duval.
Articol editat de cristina.rusu,
9 iulie 2022, 12:43
Castraveții sunt unul dintre cele mai populare produse, dar ca aceştia să fie benefici pentru sănătate, merită să luați în considerare câteva aspecte importante atunci când îi utilizați, a declarat nutriţionistul şi fitoterapeutul Anjelika Duval.
Potrivit medicului, cea mai valoroasă proprietate a castraveților este conținutul ridicat de potasiu, care elimină excesul de apă din organism, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
În același timp, castraveții proaspeți din propria grădină vor fi mult mai sănătoşi – pentru că știm exact ce fel de îngrășăminte au fost folosite și cum au fost stropiţi. De modul în care au fost stropiţi, a remarcat Duval, depinde compoziția castraveților și conținutul de minerale utile din legumă.
Castraveții cumpărați este mai indicat să fie curățați de coajă, consideră expertul, deoarece nitrații și alte substanțe care fac parte din îngrășăminte se acumulează în coajă.
De asemenea, nu trebuie să abuzați de castraveţii muraţi, mai ales seara sau pe timpul nopţii, deoarece sodiul pe care îl conțin reține apa în organism și duce la umflarea articulaţiilor și la creșterea tensiunii.
În același timp, limonada făcută din suc de castraveți poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiţi suc de castraveți în proporţii egale jumătate suc, jumătate de apă minerală și să adăugați mentă și suc de portocale. În perioada toridă a verii, în acest mod putem scăpa de hipertensiunea arterială și ne putem simți mult mai bine, a notat medicul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.