Copii și bunici la școala de vară [AUDIO/FOTO]
Sportul și activitatea fizică ne pot îmbunătăți calitatea vieții, pentru că ne fac mai puternici, mai energici și ne ajută să scăpăm de stres și să dormim mai bine.
Articol editat de cristina.rusu, 12 iulie 2022, 16:54
Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea și Direcția de Sănătate Publică Bihor derulează mai multe activități prin care promovează activitățile fizice. Acestea au loc în cadrul unei școli de vară care este în derulare, în această lună, la școala orădeană.
Zeci de copii și bunici participă, în aceste zile, la o tabără de vară desfășurată la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea. Ei au luat parte și la o acțiune organizată de Direcția de Sănătate Publică Bihor, în cadrul Campaniei Naționale de informare despre beneficiile activității fizice, despre care a oferit mai multe detalii Carmen Dinescu de la Sănătatea Publică Bihor.
Luna iulie este luna promovării activității fizice. În acest an, grupul țintă sunt persoanele vârstnice. Conducerea Școlii «Dacia» ne-a solicitat să realizăm activități în cadrul taberei de vară și astfel ne-am gândit să aducem împreună bunicii și nepoții în realizarea unor exerciții care să mobilizeze și să aducă bunicii în postura de a face echipă cu nepoții dumnealor. Activitatea a fost una extraordinară, bunicii au fost foarte veseli, iar nepoții sunt foarte, foarte încântați, a declarat Carmen Dinescu.
Alin Novac Iuhas este directorul Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea și spune că ideea taberei de vară s-a născut din dorința de a reuni copiii în jurul unor activități comune distractive.
Școala de vară, organizată în instituția noastră, este o alternativă la activitățile de învățare, activități care să vină în sprijinul copiilor, care să-i facă să petreacă timpul prin mișcare. Cu sprijinul DSP Bihor am organizat o activitate care provoacă mișcarea, orice tip de mișcare, o activitate la care au participat și bunicii copiilor prezenți la această școală de vară, a spus Alin Novac Iuhas, directorul Școlii „Dacia”.
La școala de vară participă elevi din clasele primare, iar activitățile se desfășoară pe parcursul a două săptămâni. În acest timp, copiii, îndrumați de învățătoarele Teodora Sîncelean, Cosmina Pure, Mariana Serafim și prof. Alin Novac Iuhas, au participat la ateliere de creație, la activități sportive, vizite la diferite instituții etc.
Bunicii au fost încântați de propunere și au participat cu mult entuziasm la activitățile micuților lor. Aceștia consideră că acest gen de activități ajută mai mult în relaționarea lor cu copiii.
Socializează mai mult copiii cu bunicii, se bucură foarte mult de bunicii lor și invers, a spus un bunic.
Astfel de activități sunt foarte bine venite. Mi se pare antrenant, drăguț, plăcut, atractiv. Sunt, într-o oarecare măsură, diferite de ceea ce facem noi acasă. Fiind sub forma unui concurs, atmosfera este alta, a spus Veturia Nica, una dintre bunicile participante.
Teodora Sîncelean este una dintre învățătoarele care coordonează școala de vară. Ea spune că acest gen de activități vin în întâmpinarea nevoilor copiilor.
Copiii au venit cu mult entuziasm la atelierele școlii de vară. Sunt încântați și ca dovadă au reușit să îi determine și pe bunici să participe la activitățile fizice. Am propus activități legate de educație civică, morală, educație pentru societate, dezvoltarea armonioasă a organismului, ateliere de creație și despre natură, ateliere de pictură, muzică și multe altele, a spus Teodora Sîncelean.
Școlile de vară îi ajută pe copii să se dezvolte armonios, îi ajută să își facă noi prieteni și să petreacă un timp de calitate alături de alți copii și de bunici.
Text/Foto: Crina Dobocan
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.