Prima pagină » Diverse » Obiceiul de a pune sare în mâncare reduce speranța de viață
Obiceiul de a pune sare în mâncare reduce speranța de viață
Foto: Maria Petersson, de la Pexels
Riscul de deces prematur este cu 28% mai mare la persoanele care adaugă prea multă sare în mâncare. Adăugarea excesivă de sare în alimentele preparate reduce cu doi ani și trei luni speranța de viață la bărbați, şi cu un an și jumătate, la femei – susţin oamenii de știință americani, potrivit ”The Guardian”, care citează un studiu al Universității de Sănătate Publică și Medicină Tropicală Tulane din New Orleans (SUA).
Articol editat de cristina.rusu,
13 iulie 2022, 12:00
Riscul de deces prematur este cu 28% mai mare la persoanele care adaugă prea multă sare în mâncare. Adăugarea excesivă de sare în alimentele preparate reduce cu doi ani și trei luni speranța de viață la bărbați, şi cu un an și jumătate, la femei – susţin oamenii de știință americani, potrivit ”The Guardian”, care citează un studiu al Universității de Sănătate Publică și Medicină Tropicală Tulane din New Orleans (SUA).
Studiul a implicat 501.000 de persoane, care s-au aflat nouă ani sub stricta supraveghere a oamenilor de știință. Experții au reușit să constate că ”riscul de deces prematur” este cu 28% mai mare la acei voluntari care adaugă în permanenţă sare în mâncare, în comparație cu cei care nu adaugă niciodată sare sau o fac destul de rar.
Aportul total de sare este greu de stabilit şi de măsurat deoarece clorura de sodiu (NaCl) se găsește în majoritatea alimentelor disponibile în comerţ.
Chiar și reducerile modeste ale aportului de sare în mâncare probabil că poate să aibă ca rezultat beneficii semnificative pentru sănătate, a spus profesorul Lu Qi, cel care a condus acest studiu.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.