Alimentele grase măresc circumferinţa taliei şi dăunează creierului
Studiul, condus de prof. Xin Fu-Zhou şi Larisa Bobrovskaia de la Universitatea din Australia de Sud, a găsit o legătură clară între dezvoltarea diabetului la şoarecii hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi timp de 30 de săptămâni şi deteriorarea ulterioară a abilităţilor lor cognitive, inclusiv dezvoltarea anxietăţii, depresiei şi agravarea bolii Alzheimer.
Articol editat de cristina.rusu, 14 iulie 2022, 12:00
Şoarecii cu deficiențe cognitive au avut mai multe şanse să câştige în greutate, din cauza metabolismului afectat de modificările din creier.
Oamenii de ştiinţă au publicat rezultatele cercetărilor lor în revista de specialitate „Metabolic Brain Disease”.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.