Consiliul Naţional al Elevilor, despre proiectele privind Legile Educației
El a mai adăugat că proiectele conţin o parte din propunerile pe care consiliul elevilor le-a făcut de-a lungul anilor pentru învăţământul preuniversitar, însă sunt şi prevederi asupra cărora vor face observaţii. Robert Avram:
Articol editat de Camelia Velțan, 15 iulie 2022, 13:55
Dacă ne referim la acele materii, cum erau ele definite – „materii opţionale” – propunerea pe care noi am făcut-o a fost ca această componentă a curriculum-ului să fie redefinită în curriculum la decizia elevului din oferta şcolii, tocmai pentru a pune accentul pe implicarea participativă a elevului în viața comunităţii şcolare. Am mai sesizat și anumite aspecte care țin de admiterea în licee, cu precădere în colegiile naționale, acolo unde s-ar vrea ca elevii să aibă posibilitatea de a nu mai susține evaluarea națională, în cazul în care reușesc să ia un rezultat bun la examenele de preadmitere.
Nu este neapărat o propunere rea, însă este foarte important să ne asigurăm de securitatea subiectelor, pentru că au fost multe cazuri pe care le-au reclamat părinţii şi elevii deopotrivă la examenele de admitere în clasa a V-a în astfel de colegii naționale, unde subiectele mai „scăpau” din liceu, mai apăreau anumite situații de corectare subiectivă și aşa mai departe.
Vă reamintim că proiectele privind legile educaţiei sunt în consultare publică până aproape de finalul lunii august, iar acestea vor aduce modificări importante în sistemul de educaţie, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.