Beneficiile nebănuite ale berii
Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri despre bere, pe care nici măcar împătimiţii acestei băuturi nu le cunosc:
Articol editat de cristina.rusu, 20 iulie 2022, 12:00 / actualizat: 20 iulie 2022, 14:46
Articol editat de cristina.rusu, 20 iulie 2022, 12:00 / actualizat: 20 iulie 2022, 14:46
Aceasta este una dintre cele mai vechi băuturi preparate din lume, care datează probabil de la începutul neoliticului, adică în jurul anului 9500 î.Hr. Primii berari profesionişti au fost femei numite brewsters. Cu aproape 7.000 de ani în urmă, în Mesopotamia, abilităţile lor erau considerate atât de importante, încât erau singurele autorizate să producă băutura.
Vechii egipteni au construit piramidele în timp ce beau bere. Potrivit lui Patrick McGovern, arheolog la Universitatea din Pennsylvania, lucrătorilor de la Giza li se dădeau aproximativ patru litri de bere pe zi. Nu este clar de ce băutura a fost oferită muncitorilor.
Berea este benefică pentru inimă, însă cu moderaţie. Potrivit cercetătorilor italieni, băutorii de bere au un risc cu 42% mai mic de boli de inimă decât cei care nu consumă această băutură. Pentru un efect maxim, se recomandă consumul unei beri pe zi cu un conţinut de alcool de până la 5%. Berea este o barieră naturală împotriva pietrelor la rinichi.
Un studiu publicat în „American Journal of Epidemiology” a estimat că o sticlă de bere consumată în fiecare zi reduce riscul de pietre la rinichi cu aproximativ 40%.
Berea stimulează procesul de gândire. Adevărul este că după una-două beri, nu prea există multe persoane care să devină genii, dar băutura stimulează creativitatea.
Berea este bună pentru vedere.
Oamenii de ştiinţă canadieni au descoperit că o bere pe zi este suficientă pentru a creşte antioxidanţii din organism şi pentru a preveni cataracta. Această băutură scade tensiunea arterială.
Cercetătorii de la Harvard au descoperit că un consum moderat de bere duce la o probabilitate mai mică de hipertensiune arterială.
Berea întăreşte densitatea osoasă. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea American Tufts, persoanele care beau una sau două beri pe zi au o densitate osoasă cu 4,5% mai mare decât cei care nu beau bere deloc. Cu toate acestea, cei care au băut mai mult de două beri pe zi au avut o densitate osoasă cu 5,3% mai mică, potrivit studiului.
Berea conţine fibre care ajută la digestie. Acestea menţin funcţia regulată a stomacului, ajută digestia şi reduc nivelul de colesterol.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.