În România s-au întors zimbrii!
Zimbrul, care repopulează pădurile țării după dispariția lui în urmă cu aproximativ 200 de ani, este noul rege al pădurilor românești.
Articol editat de cristina.rusu, 1 august 2022, 09:35
Zimbrii fac parte dintr-o specie „umbrelă”, deoarece ajută la proseperitatea florei și faunei din jurul lor.
În spatele revenirii lor se află o muncă de echipă excepțională: Călin Șerban de la Fundația Carpathia Conservation explică că proiectul va continua până în 2024, obiectivul nostru este să avem 75 de zimbri și chiar ne propunem să mergem mai departe, pentru că sunt așteptate cel puțin 3 noi nașteri.
Facem parte dintr-un proiect european susținut de Comisie,al cărui scop este refacerea habitatelor naturale compromise. (Victoria Donos de la Fundație)
Zimbrul este considerat o specie umbrelă – explică Adrian Aldea – deoarece protecția sa conservă indirect multe alte specii din comunitate și habitatul acestora, permite conservarea pășunilor și protejarea micro-habitatelor. Suntem mândri să spunem că zimbrii și-au găsit din nou locul în România. (Adrian Aldea)
Munții Carpaților Meridionali sunt locul unui important patrimoniu natural, iar pădurile românești reprezintă aproximativ 65% din suprafața totală a pădurilor virgine rămase în Europa. Pentru Charlie Ottley, valoarea acestor păduri este inestimabilă.
România are multe resurse naturale, mult lemn şi are cea mai mare suprafață de pădure rămasă din Europa. Avem grijă să gestionăm patrimoniul forestier, replantând copacii dar alegându-i pe cei potriviți pentru ca generațiile viitoare să moștenească o pădure şi mai mare decât cea de azi.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.