Potrivit unui nou studiu, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un consum moderat de arahide ușor sărate, de două ori pe zi înainte de mese, are multe beneficii pentru sănătate: reduce greutatea; scade tensiunea arterială; duce la niveluri mai sănătoase de glucoză.
Articol editat de cristina.rusu,
8 august 2022, 12:00
Potrivit unui nou studiu, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un consum moderat de arahide ușor sărate, de două ori pe zi înainte de mese, are multe beneficii pentru sănătate: reduce greutatea; scade tensiunea arterială; duce la niveluri mai sănătoase de glucoză.
Atunci când slăbesc, multor persoane le este teamă să mănânce alune, deoarece acestea sunt foarte bogate în calorii. De fapt, așa şi este, dar merită luat în considerare faptul că alunele ne satură rapid. Și asta înseamnă că păstrează și senzația de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce poate fi util nu numai pentru persoanele care țin dietă, ci și pentru cele care doresc să aleagă un mic dejun sănătos și gustos.
În cadrul unui nou experiment, realizat în Australia, cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri cu risc de a dezvolta diabet de tip 2. Primul grup a evitat să mănânce alune timp de şase luni, în timp ce al doilea grup a mâncat 35 de grame de arahide prăjite ușor sărate, de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Rezultatele au arătat că al doilea grup, în ciuda faptului că a consumat cu 400 de calorii mai mult pe zi decât primul, a slăbit mai mult. Participanții din același grup au avut, de asemenea, tensiune arterială și niveluri de zahăr din sânge mai scăzute.
După cum explică specialiștii, chiar dacă alunele conțin sare, tensiunea arterială s-a îmbunătățit în al doilea grup din mai multe motive. În primul rând, alunele ușor sărate au un conținut scăzut de sodiu. În al doilea rând, alunele sunt bogate într-un aminoacid numit arginină, care ajută la dilatarea vaselor de sânge. În plus, alunele conțin magneziu, despre care se știe că ajută la reglarea tensiunii arteriale.
În ceea ce privește pierderea în greutate, potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează faptului că alunele conțin o cantitate semnificativă de proteine și fibre, care îi ajută pe oameni să se simtă sătui pentru mai mult timp. Studiul a fost publicat în revista ‘Nutrients’.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.