Dacă aveți poftă de un desert delicios în care se îmbină perfect gustul de zmeură cu cel al nucilor crocante ați ajuns în locul potrivit.
Articol editat de cristina.rusu,
10 august 2022, 12:00 / actualizat: 10 august 2022, 13:45
Dacă aveți poftă de un desert delicios în care se îmbină perfect gustul de zmeură cu cel al nucilor crocante ați ajuns în locul potrivit.
Prăjitura va conține două blaturi care se vor prepara și se vor coace pe rând.
Ingrediente pentru un blat:
5 ouă
80 de grame de zahăr
80 de grame de nucă măcinată
30 de grame de unt topit
50 de grame de făină
O linguriță esență de vanilie
5 grame de praf de copt
Un praf de sare
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu praful de sare până ce devin o spumă, iar apoi se adaugă zahărul, untul topit și esența de vanilie. Amestecând ușor cu o lingură pentru a păstra blatul pufos, vom adăuga și făina, praful de copt și nuca măcinată.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă și se coace la 180 de grade atât cât este nevoie sau până când trece testul scobitorii.
Se prepară la fel și cel de-al doilea blat.
Ingrediente pentru cremă:
500 mililitri de frișcă lichidă
500 de grame de cremă de brânză
Două lingurițe de esență de vanilie
200 de grame de zmeura
Mod de preparare:
Se mixează frișca împreună cu crema de brânză, iar când crema devine tare, se încorporează cu o lingură zmeura si esența de vanilie.
Topping de zmeură:
Ingrediente:
200 de grame de zmeură
100 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Se pun ingredientele într-o cratiță și se fierb până se îngroașă compoziția. Apoi se lasă la răcit.
Asamblarea prăjiturii:
Prăjitura va fi asamblată astfel: blat- cremă – blat – cremă – topping
Poftă bună!
Rețeta și credit foto: Alexandra Radu, FJSC
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.