Cum ne hidratăm corect
Rezultatele multor studii arată că majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare. Bem prea puțin din acest lichid. Corpul uman este format din 75% apă! Dar cu cât înaintăm în vârstă, cu atât rămâne mai puțină apă în corpul nostru.
Articol editat de cristina.rusu, 14 august 2022, 11:00
Toate procesele din organism au loc cu ajutorul apei. Apa ajută la procesarea alimentelor în energie, furnizează celulelor substanțe valoroase și oligoelemente. Apa participă la lubrifierea articulațiilor, curățarea vaselor de sânge, dizolvă depunerile, elimină toxinele. Acest lichid menține o temperatură normală a corpului, adaugă specialistul.
Dacă organismul se confruntă cu o lipsă cronică de apă, încep inevitabil probleme cu glanda tiroidă, inima și sistemul nervos, metabolismul este perturbat și apare excesul de greutate.
Durerile de cap, migrenele și schimbările de dispoziție apar, de asemenea, destul de des din cauza deshidratării. Pietrele la vezica biliară și la rinichi sunt alte consecințe posibile.
Cum să bem corect apă?
Apa trebuie băută cu înghițituri mici, nu turnată pe gât. Primul pahar se bea dimineața, pe stomacul gol, este de dorit ca lichidul să fie cald.
Dacă faceți mișcare, beți apă în timp ce faceți sport.
Când mâncați, nu beți apă cu alimentele ingerate, în caz de obstrucție intestinală – beți o cantitate mică de apă caldă.
Nu uitați să reumpleți echilibrul de apă după urinare – beți imediat un pahar din lichidul dătător de viață.
Beți apă cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a merge la culcare. Încercați să beți cel puțin un litru și jumătate de apă până la doi litri pe zi.
Considerăm ca fiind normală cantitatea calculată după formulă – 30 ml apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală, susține nutriționistul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.