Pentru sănătate şi frumuseţe: alimente care merită consumate cel puţin o dată pe săptămână
Sparanghel – O cană de sparanghel verde restabileşte jumătate din doza zilnică de acid folic şi vitamine B – o deficienţă care, potrivit cercetătorilor norvegieni, este una dintre cauzele depresiei.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 august 2022, 12:00
Curmalele au mai mult potasiu decât o banană mare, un mineral care susţine inima şi vasele de sânge, întăreşte sistemul nervos şi ne menţine plini de energie.
Varză de Bruxelles – preparată cu roşii cherry, ierburi şi condimentele preferate – este o garnitură grozavă pentru orice carne. Varza conţine fitoestrogeni importanţi în prevenirea cancerului de sân.
Leguminoasele conţin o cantitate record de fitoestrogeni, care reduc riscul de cancer de sân şi intestine cu un record de 40%. În plus, fasolea este o sursă excelentă de proteine şi fibre.
Ciocolata neagră – Oamenii de ştiinţă au încetat de mult timp să demonizeze acest produs, aşa că amatorii de ciocolată amăruie nu trebuie să-şi facă griji. Ciocolata neagră conţine flavonoide care ajută la prevenirea cancerului de piele şi contribuie la reducerea rezistenţei la insulină.
Ceaiul verde – Este o băutură care merită consumată nu doar o dată pe săptămână, ci în fiecare zi, pentru că este o comoară de antioxidanţi. Ceaiul verde reduce riscul de cancer, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte sănătatea intestinului.
Carnea roşie proaspătă – Potrivit unor studii recente, carnea de vită şi mielul au fost demonizate degeaba. Carnea fiartă sau la grătar este o sursă de proteine şi, de asemenea, de fier, care se absoarbe uşor şi susţine puterea organismului.
Morcovi – Consumaţi ca rădacină crudă, în salate cu mere şi ţelină, aromatizaţi cu usturoi, oţet şi condimente, morcovii sunt un adevărat deliciu.
Consumul regulat de morcovi reduce riscul de cancer ovarian şi protejează bărbaţii de cancerul de prostată.
Somon – este bogat în grăsimi sănătoase, acizi Omega-3 şi Omega-6, care previn problemele cardiace şi vasculare şi elimină senzaţia constantă de foame. Chiar şi produsul conservat reduce semnificativ riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral.
Scorţişoară – Condimentul aromat se potriveşte bine cu cafeaua, deserturile şi îngheţata, iar consumul regulat de scorţişoară scade nivelul zahărului din sânge. Este indicat consumul zilnic al unei ceşti de cafea sau ceai cu scorţişoară, pentru a evita tulburările neurologice. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.