Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia a reuşit îmbunătăţirea meniului acordat pacienţilor, după intrarea în vigoare a legii care prevede creşterea alocaţiei de hrană în spitale.
Articol editat de Andrei Cretoiu,
2 septembrie 2022, 11:38
Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia a reuşit îmbunătăţirea meniului acordat pacienţilor, după intrarea în vigoare a legii care prevede creşterea alocaţiei de hrană în spitale.
Personalul din cadrul blocului alimentar şi din compartimentul Dietetică asigură pacienţilor meniuri alimentare ”sănătoase, săţioase şi gustoase”, informează biroul de presă al spitalului, cu respectarea regimului caloric şi a echilibrului de proteine, lipide şi glucide.
Inclusiv pacienţii care efectuează internări de zi primesc o gustare, o sticlă de apă plată şi o cafea.
Blocul alimentar şi compartimentul Dietetică sunt coordonate de asistenta principală dieteticiană Nicoleta Vesa, care e și autoarea a două cărţi cu reţete alimentare, avizate de forurile de specialitate.
La început de săptămână, meniul pe următoarele zile se afişează la avizierul fiecărei secţii. Acesta este diferenţiat în funcţie de afecţiunile medicale pacienţilor, o alimentaţie sănătoasă şi corectă fiind importantă și pentru recuperarea medicală, transmit reprezentanții spitalului.
Agerpres
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.