Colesterolul şi consumul de ouă: mit şi adevăr
Potrivit medicilor, colesterolul joacă un rol vital în funcţionarea celulelor. Ficatul produce nivelul necesar de colesterol pentru ca organismul să funcţioneze, dar substanţa poate fi obţinută şi prin consumul de produse de origine animală. „Eat this, not that!” informează că dovezi ştiinţifice recente sugerează că ouăle nu afectează nivelul colesterolului seric. În general, oamenii de ştiinţă nu au dovedit că un rol în dezvoltarea bolilor cardiovasculare este jucar de colesterolul alimentar. Un studiu a constatat că nu există un risc crescut de îmbolnăvire în rândul persoanelor sănătoase care consumă un ou în fiecare zi. Dar experţii în sănătate continuă să recomande menţinerea colesterolului alimentar la un nivel minim. Dieta noastră este deja bogată în grăsimi saturate, iar acestea au un efect mai mare asupra creşterii colesterolului „rău”, consideră experţii. (www.dariknews.bg)
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 septembrie 2022, 10:00
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.