Sezonul perelor – de ce e bine să le consumăm
Îmbunătăţesc digestia – Acest fruct este plin de fibre cu efecte benefice asupra sistemului digestiv, reducând posibilitatea de constipaţie şi diaree. De asemenea, perele, datorită fibrelor, nu au radicali liberi şi astfel previn probabilitatea diferitelor boli.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 septembrie 2022, 12:00 / actualizat: 7 septembrie 2022, 14:39
Protejează inima – Bolile de inimă sunt una dintre cele mai frecvente cauze de deces din lume. Perele sunt o sursă bună de potasiu, ceea ce înseamnă că au un efect pozitiv asupra inimii. Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale, facilitează funcţionarea întregului sistem cardiovascular, previne formarea cheagurilor de sânge şi riscul de infarct.
Perele ajută şi la scăderea colesterolului, iar aportul de fibre reduce riscul de a dezvolta boli de inimă.
Cresc imunitatea – Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, consumul de pere ajută şi la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C stimulează formarea şi activitatea celulelor albe din sânge. În plus, perele ajută şi pentru alte probleme asociate cu un sistem imunitar slăbit. Rolul vitaminei C pentru organism este foarte divers, unul dintre acestea fiind regenerarea ţesuturilor şi celulelor.(www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.