Această metodă de cultivare a cepei vă permite să recoltați până la 1 kg de ceapă verde dintr-un vas de dimensiuni medii.
Articol editat de cristina.rusu,
14 septembrie 2022, 06:00 / actualizat: 14 septembrie 2022, 7:57
Această metodă de cultivare a cepei vă permite să recoltați până la 1 kg de ceapă verde dintr-un vas de dimensiuni medii.
La doar două săptămâni de la plantare, cozile vor ajunge la o lungime de 25 cm. După ce le tăiați, ceapa va continua să crească și veți avea mereu ceapă proaspătă.
Cultivarea cepei într-un ghiveci:
1. Puțin mai mult de jumătate din ghiveci este umplut cu răsad așezat de la un capăt la altul, astfel încât să nu existe spațiu liber între bulbi.
2. Primul strat se presară cu răsad. Apoi al doilea rând este plasat deasupra primului rând. Se acoperă de asemenea cu răsad, se udă abundent și se pune o pungă de plastic peste ghiveci.
3. Prima recoltă de ceapă verde va fi gata în aproximativ 14 zile. Este important ca vasul să fie întotdeauna acoperit cu plastic.
O dată la 2 săptămâni este necesar să udați ceapa. Învelișul din nailon reține bine umiditatea și creează un microclimat excelent pentru dezvoltarea culturii.
RADOR
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.