Efectul protector al uleiului de măsline în rândul adulților
Un studiu al Unității de Epidemiologie Nutrițională a Universității Miguel Hernández (UMH) din Elche indică faptul că un consum obișnuit de ulei de măsline este asociat cu un risc mai scăzut de deces din „toate cauzele”, inclusiv boli cardiovasculare și cancer în rândul adulților.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 septembrie 2022, 12:00
Un studiu al Unității de Epidemiologie Nutrițională a Universității Miguel Hernández (UMH) din Elche indică faptul că un consum obișnuit de ulei de măsline este asociat cu un risc mai scăzut de deces din „toate cauzele”, inclusiv boli cardiovasculare și cancer în rândul adulților.
Uleiul de măsline reduce riscul de deces pe termen lung
Studiul UMH, realizat împreună cu Institutul de Sănătate și Cercetare Biomedicală din Alicante (Isabial), observă un efect protector al consumului de ulei de măsline la adulții din Comunitatea Valenciană și recomandă zilnic două sau mai multe linguri din acest aliment „cheia” dietei mediteraneene și studiat pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii sau antihipertensive. (www.efe.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.