Cinci alimente de consumat după 50 de ani pentru mai multă energie
Potrivit portalului InoSMI, nutriționiștii recomandă adăugarea de cereale în dietă, dar nu în forma lor rafinată. De exemplu, biscuiți din cereale integrale. Pot fi folosiți ca gustare ușoară sau pot fi adăugați în supe, se pot consuma cu brânză, hummus și plante medicinale.
2. Oleaginoase.
Articol editat de cristina.rusu, 18 septembrie 2022, 12:00 / actualizat: 18 septembrie 2022, 14:52
2. Oleaginoase.
În afară de aceasta, se recomandă consumul de oleaginoase la vârstă adultă – alune, migdale, caju, nuci și fistic. Sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase.
3. Fructele de pădure.
De asemenea, nu neglijați fructele de pădure (căpșuni, zmeură, afine). Pot fi adăugate în iaurt sau smoothie-uri.
4. Fasolea albă.
Fasolea albă poate fi consumată ca garnitură sau în salată.
5. Legume bogate în amidon.
Legumele bogate în amidon – cartofi, porumb, mazăre – nu trebuie neglijate. Cartofii dulci sunt bogați în carbohidrați și vitamina A.
Important: Articolul are doar scop informativ și nu înlocuiește consultarea unui specialist!
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.