Alimente care nu trebuie depozitate în frigider
De exemplu, mierea se poate păstra la temperatura camerei, dacă este bine sigilată, dar în frigider nu va face decât să se întărească şi să-şi distrugă structura.
Articol editat de cristina.rusu, 19 septembrie 2022, 12:00 / actualizat: 19 septembrie 2022, 13:04
Roşiile îşi pierd aroma în frigider, deoarece aerul rece le opreşte procesul de coacere, ceea ce oferă roşiilor cea mai bună aromă. Este mai bine să fie depozitate într-un coş la temperatura camerei.
Busuiocul – Dacă este pus în frigider, nu numai că se va ofili rapid, dar va absorbi şi toate mirosurile din jurul său. Este mai bine să fie păstrat în apă proaspătă.
Nici usturoiul nu se comportă bine în frigider şi este recomandat să fie depozitat într-un loc răcoros şi uscat.
Cartofii – La temperaturi reci, amidonul din cartofi se transformă în zahăr. Cel mai bine se păstrează într-un loc răcoros (dar nu prea rece) şi întunecat. Pungile din pânză sau hârtie cu găuri sunt de preferat pentru că „respiră” mai mult decât în cele din plastic.
Ceapa – Ţinută în frigider, va deveni moale şi va mucegăi. Este indicat să fie păstrată afară.
Avocado – Se depozitează în pungi de hârtie, iar dacă nu este încă bine copt, se poate pune alături o roşie, un măr sau o banană.
Pâinea – Frigiderul ar usca rapid pâinea şi este mai bine să fie feliată şi depozitată în congelator. Pâinea proaspătă se păstrează în aer liber, la temperatura camerei, în punga din hârtie.
Uleiul de măsline – Acest ulei valoros trebuie păstrat într-un loc întunecat şi răcoros, dar nu în frigider, deoarece acolo îşi va schimba consistenţa şi se va transforma din lichid într-o pastă densă, precum untul.
Cafeaua – La frigider, îşi va pierde aroma şi va prelua alte mirosuri din jur. Pentru a o păstra proaspătă, cel mai bine este să fie depozitată pe rafturile din bucătărie, într-o cutie bine sigilată.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.