Ascultă Radio România Cluj Live

Cum ne putem amenaja spațiul de la capătul patului?

Unii vor răspunde că nici nu s-au gândit la acest aspect, alţii că ne-am pierdut mințile – de unde loc pentru altceva la capătul patului?!

Cum ne putem amenaja spațiul de la capătul patului?

Articol editat de cristina.rusu, 21 septembrie 2022, 06:00 / actualizat: 21 septembrie 2022, 9:03

Dacă sunteţi, însă, mândrii posesori ai unui dormitor de dimensiuni cât de cât considerabile, aflaţi că şi această zonă poate fi folosită în vederea optimizării spaţiului.

O băncuţă este alegerea cea mai evidentă. Dar, ce ziceţi de un scaun sau două, prin care să creaţi o mică oază de relaxare, o măsuţă decorativă, prin care să adăugaţi interes tăbliei de la capătul patului (adesea pierdute în umbră sau inexistente), sau poate ambele (două scaune şi o măsuţă)? Perimetrul din jurul patului oferă practic buna desfăşurare a traficului din dormitor, deci trebuie să fie organizat şi proiectat perfect.

În unele părţi ale lumii şi chiar în unele culturi, un pat arată gol dacă nu are nimic la capătul dinspre picioare. Alţii găsesc această idee ca fiind nepractică şi preferă ca zona să rămână goală.

Dacă ar fi să vă reproiectaţi dormitorul, cum ar arăta această porţiune specială a camerei? Piesa aleasă să ocupe acest perimetru poate fi mai înaltă sau mai joasă decât patul, poate fi centrată sau nu (în economia spaţiului respectiv), poate să păstreze sau nu ”arhitectura” mobilei căreia îi este ataşată, dar cert este că acest tip de mobilier poate fi folosit cu mare succes inclusiv ca loc de stocare – a cărţilor, revistelor sau orice altceva.

Având în vedere oportunitatea care vi se oferă de a stratifica elementele în funcţie de model, formă şi textură, nu rataţi şansa de a scoate tot ce e mai bun din acest aparent mic spaţiu.

* Colţişor pentru mic dejun – Cu siguranţă este foarte plăcut să luaţi micul dejun în pat, dar nu şi practic. Este mult mai confortabil să aveţi o masă şi un scaun pentru acest capriciu. Așadar, profitați de acest spațiu pentru a a vă amenaja un ungher comod şi ingenios pentru micul dejun în dormitor. Dacă nu găsiţi altă variantă, îl puteţi plasa chiar la capătul patului.

* Loc de depozitare suplimentar – Nu încape îndoială că v–ar fi destul de la îndemână să folosiţi spaţiul de la picioarele patului ca loc subsidiar pentru stocare. Puteţi aşeza un corp de depozitare sau un dulap mai mic cu etajere deschise, un bufet sau o masă consolă. Această piesă simplă vă poate servi, de asemenea, şi ca loc de ședere.

* Un pat de câine – Ei bine, dacă aveţi un câine, mai ales unul de talie mare, probabil că nu vă surâde ideea de a-l lăsa să doarmă în pat. Deci, utilizaţi această zonă de la picioarele patului pentru a-i oferi patrupedului mult iubit un pat confortabil şi o zonă de joacă. Dimineaţa, puteţi băga culcuşul sub pat pentru a economisi spaţiu.

* O măsuţă de ceai – O masă mică va ocupa întotdeauna puţin spaţiu, astfel plasând-o la capătul dinspre picioare nu aţi pierde nicio părticică din suprafaţa podelei. Aveţi posibilitatea să utilizaţi masa pentru a stoca accesorii, pentru a afişa nişte flori minunate şi pentru a vă sorbi ceaiul sau cafeaua. Nu trebuie să vă limitaţi opţiunile la elemente mai joase decât patul. Măsuţa, de exemplu, poate fi ceva mai înaltă. Va servi de asemenea şi ca suprafaţă adiţională.

* O canapea joasă sau una otoman – Dacă nu există spaţiu suficient în dormitorul dvs., tot aici puteţi amenaja un „loveseat” (colţişor de nebunii), cu alte cuvinte, un pat de zi de mici dimensiuni, ideale fiind cele de formă rotundă. Este intim şi confortabil, perfect pentru a citi, a vă relaxa (de unul singur sau în companie), sau poate pentru a trage un pui de somn.

* Un paravan despărţitor – Ştiţi cât de frumos arată?! Paravanele de cameră sunt perfecte dacă aveţi un pod amenajat sau un apartament-studio şi doriţi să separaţi zonele fără a zidi un perete. Folosiţi capătul patului ca punct de separare.

* O băncuţă (rustică) – Băncile sunt, probabil, cele mai comune piese plasate la capătul dinspre picioarele patului. Ele vă oferă un loc în plus unde să vă aşezaţi pentru a vă încălţa, unde vă puteţi zvârli jacheta sau halatul, astfel încât să le puteţi ochi cu uşurinţă dimineaţa. În plus puteţi utiliza spaţiul de sub bancă ca spaţiu de rezervă pentru depozitare.

* Două fotolii şi o masă – În loc de o bancă sau un loveseat, puteţi avea două fotolii. Şi, din moment ce, evident, doriţi să configuraţi o zonă de relaxare, de ce să nu amplasați între ele şi măsuţa de cafea?Este informal şi confortabil.

* Un televizor – Nu toată lumea este de acord că trebuie să existe un televizor în dormitor.Cel mai bine este să aşezaţi televizorul în faţa patului, astfel încât să puteţi sta confortabil în timp ce vizionaţi emisiunea preferată. Deci, luaţi o măsuţă înaltă sau chiar un dulap şi amplasaţi televizorul pe unul din aceste obiecte.

* Coşuri – Fie că este vorba de stocarea unor pături, perne, perdele, draperii şi jucării, sau orice altceva aveţi în dormitor, coşurile sunt idei elegante de depozitare şi pot arăta uimitor la capătul unui pat. Sunt frumoase şi portabile, o combinaţie perfectă într – o cameră mică.

* O masă de toaletă amplasată la picioarele patului poate face o mare diferenţă (însoţită de un taburet).Este, de asemenea, o soluţie grozavăpentru camerele mai mici, care nu dispun de suficient spaţiu pentru mobilier suplimentar.

 

RADOR/Alina Andrei

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Un truc simplu în lupta cu insomnia
Diverse sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 12:00

Un truc simplu în lupta cu insomnia

Un somn bun peste noapte este esenţial pentru a ne simţi relaxaţi şi pregătiţi pentru a face faţă zilei care urmează.   Dacă ne...

Un truc simplu în lupta cu insomnia
Vârsta maximă pe care o poate atinge o ființă umană
Diverse sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 06:00

Vârsta maximă pe care o poate atinge o ființă umană

Oarbă și surdă, dar vie, Jeanne Louise Calment a intrat în istorie ca cea mai bătrână femeie din lume, până în prezent. A murit la 122 de...

Vârsta maximă pe care o poate atinge o ființă umană
Partitura unui vals, descoperită la 175 de ani de la moartea lui Chopin
Diverse sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 00:00

Partitura unui vals, descoperită la 175 de ani de la moartea lui Chopin

O partitură a unui vals scris de Frédéric Chopin a fost descoperită la mai bine de 175 de ani de la moartea compozitorului, într-un seif al unei...

Partitura unui vals, descoperită la 175 de ani de la moartea lui Chopin
Un elev a creat o aplicaţie pentru rezolvarea ecuaţiilor matematice
Diverse vineri, 1 noiembrie 2024, 00:00

Un elev a creat o aplicaţie pentru rezolvarea ecuaţiilor matematice

Mirkaan Stefanov, elev în clasa a XI-a, a dezvoltat o aplicaţie web care ajută la rezolvarea ecuaţiilor de ordin superior, oferind asistenţă...

Un elev a creat o aplicaţie pentru rezolvarea ecuaţiilor matematice
Diverse joi, 31 octombrie 2024, 00:00

S-a descoperit o comoară în valoare de 5,1 milioane de euro

Șapte britanici au câştigat marele premiu la loto după ce au descoperit 2.584 de monede de argint vechi de aproape zece secole folosind...

S-a descoperit o comoară în valoare de 5,1 milioane de euro
Diverse miercuri, 30 octombrie 2024, 00:00

191.000 de euro pentru „Tintin în America”

Pe 5 decembrie 1933, Hergé a semnat o dedicație foarte personală unuia dintre prietenii și mentorii săi, Charles Helsen, capelanul cercetaș al...

191.000 de euro pentru „Tintin în America”
Diverse marți, 29 octombrie 2024, 12:00

Creierul îmbătrânește mai repede la persoanele de peste 40 de ani care dorm prost

Un somn bun după vârsta de 40 de ani este o garanție împotriva îmbătrânirii creierului: un studiu publicat în „Neurology”...

Creierul îmbătrânește mai repede la persoanele de peste 40 de ani care dorm prost
Diverse marți, 29 octombrie 2024, 00:00

Ce nu trebuie să depozităm în baie

Nu este deloc o idee bună să păstrăm produsele de machiaj în baie, deoarece umiditatea din încăpere le afectează.   Iată alte patru...

Ce nu trebuie să depozităm în baie