Tot mai mulţi oameni cad victime intoxicației cu dioxid de carbon
Principala cauză o constituie neaerisirea corespunzătoare a spaţiilor în care fermentează mustul.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 27 septembrie 2022, 15:07
Cu recomandări importante, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Nicoleta Beianu:
Să nu pună mustul la fermentat în spații închise și să nu intre în încăperile în care fierbe vinul fără a asigura o ventilație corespunzătoare. De asemenea, trebuie să verifice concentrația de oxigen din încăperea în care intră prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care aceasta se va stinge, înseamnă că în acea încăpere nu există suficient oxigen și nu trebuie să intre.
Și medicii atrag atenția că intoxicația cu gaze de fermentație creează mari probleme.
Dr. David Edelstein, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu:
Simptomele asociate cel mai frecvent cu intoxicarea cu dioxid de carbon sunt amețeală, cefalee, vărsături, greață, tahicardie și tahipnee. Atunci când nu se intervine rapid, progresia este către confuzie, aritmie cardiacă, convulsii, stare comatoasă și ulterior se poate ajunge până la deces.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.