Ascultă Radio România Cluj Live

Consumul a patru căni de ceai în fiecare zi scade riscul de diabet

Rezultatele sunt foarte încurajatoare, deoarece arată că oamenii pot avea grijă de sănătatea lor într-un mod accesibil, susţin cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Wuhan.

Consumul a patru căni de ceai în fiecare zi scade riscul de diabet

Articol editat de cristina.rusu, 28 septembrie 2022, 12:00

Echipa de oameni de ştiinţă a analizat datele din 19 studii care includ mai mult de un milion de persoane din opt ţări. Participanţii la studiu au completat chestionare cu informaţii despre dieta şi stilul lor de viață – exerciţii fizice, fumat, consum de alcool.

Aproximativ 46% dintre participanţi au raportat că beau ceai zilnic. Circa 10% dintre aceştia erau diagnosticaţi cu diabet. Pentru exactitatea rezultatelor, echipa de cercetare a examinat trei tipuri de consum de ceai – mai puţin de o ceaşcă pe zi, una până la trei căni pe zi şi patru sau mai multe căni pe zi.

S-a luat în considerare dacă participanţii la sondaj erau din Europa, Asia sau SUA.

Rezultatul studiului a arătat că o ceaşcă de ceai reduce riscul de diabet de tip 2 cu 1%. O comparaţie cu cei care nu beau ceai a arătat că una până la trei căni pe zi a diminuat riscul cu 4%.

Consumul a cel puţin patru căni de ceai pe zi micşorează riscul cu până la 17%. Locul de reşedinţă, sexul şi tipul de ceai nu au avut nicio importanţă.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 10:00

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia

Înflorirea cireșilor, ‘Sakura’ în japoneză, un eveniment așteptat cu nerăbdare atât de japonezi, cât și de turiști, este...

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 00:00

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip

Expunerea la soare, apă sărată și nisip poate afecta aspectul unghiilor tale. O manichiură impecabilă este un accesoriu esențial pentru orice...

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Diverse sâmbătă, 19 aprilie 2025, 12:00

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?

Oamenii de știință italieni și elvețieni au creat un tort care include roboți și baterii complet comestibile, pe care l-au numit RoboCake, a...

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 12:00

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei

Varza este o legumă extrem de benefică, bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Este cunoscută pentru proprietăţile sale detoxifiante...

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 00:00

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România

În adâncurile Banatului, în fosta mină din Anina, se ascunde de zeci de ani un motor cu aburi identic cu cele folosite pe faimosul vas Titanic....

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 18:00

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani

Un ceas de buzunar, bancnote și bani găsiți în bunurile pasagerilor de pe „Titanic” vor fi scoase la licitație în Marea Britanie pe...

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 14:17

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025

Paştele din 2025 vine cu idei noi, culori proaspete şi tendinţe inspiraţionale în decorarea ouălor. Tradiţia rămâne vie, însă tot mai...

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 00:00

De ce vopsim ouă de Paști?

Absolut toată lumea vopsește în această perioadă ouăle de Paști – atât credincioșii, cât și necredincioșii, pentru care este doar...

De ce vopsim ouă de Paști?