Consumul a patru căni de ceai în fiecare zi scade riscul de diabet
Rezultatele sunt foarte încurajatoare, deoarece arată că oamenii pot avea grijă de sănătatea lor într-un mod accesibil, susţin cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Wuhan.
Articol editat de cristina.rusu, 28 septembrie 2022, 12:00
Echipa de oameni de ştiinţă a analizat datele din 19 studii care includ mai mult de un milion de persoane din opt ţări. Participanţii la studiu au completat chestionare cu informaţii despre dieta şi stilul lor de viață – exerciţii fizice, fumat, consum de alcool.
Aproximativ 46% dintre participanţi au raportat că beau ceai zilnic. Circa 10% dintre aceştia erau diagnosticaţi cu diabet. Pentru exactitatea rezultatelor, echipa de cercetare a examinat trei tipuri de consum de ceai – mai puţin de o ceaşcă pe zi, una până la trei căni pe zi şi patru sau mai multe căni pe zi.
S-a luat în considerare dacă participanţii la sondaj erau din Europa, Asia sau SUA.
Rezultatul studiului a arătat că o ceaşcă de ceai reduce riscul de diabet de tip 2 cu 1%. O comparaţie cu cei care nu beau ceai a arătat că una până la trei căni pe zi a diminuat riscul cu 4%.
Consumul a cel puţin patru căni de ceai pe zi micşorează riscul cu până la 17%. Locul de reşedinţă, sexul şi tipul de ceai nu au avut nicio importanţă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.