Eurobarometru: românii, mai preocupați de siguranța alimentelor decât cetățenii UE
Cu detalii, Gabriela Mitrovici:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 28 septembrie 2022, 16:37
59 % dintre români declară că se ghidează în achiziționarea alimentelor după gradul de siguranță al acestora, 48 % după preț și 43 % după gust. La nivelul Uniunii Europene, ordinea e puțin diferită: prețul e pe primul loc, cu 54 % , urmat de gust, cu 51 % și siguranța alimentelor, cu 46 %. Peste 70 % dintre respondenți s-au declarat preocupați de conștientizarea siguranței alimentelor, iar cei mai mulți au auzit despre aditivii din alimente sau băuturi, toxiinfecțiile alimentare cauzate de contaminarea cu bacterii, virusuri sau paraziți și despre reziduri de pesticide din alimente. Aproximativ 6 din 10 cetățeni indică televiziunea ca fiind principala sursă de informații despre riscurile alimentare, urmată de familie, prieteni, vecini sau colegi și internet. Mai mult de 8 din 10 respondenți au încredere în informațiile care provin de la medici, iar peste 70 %, de la oameni de știință finanțați din fonduri publice și de la fermieri și producători primari.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.