Reducerea consumului nu trebuie aplicată prin măsuri restrictive, ci prin eficientizare
Ei au arătat că România înregistrează o pierdere de energie la operatori şi la consumatori de aproximativ 50% din întreaga producţie, iar o mare parte din aceste pierderi o reprezintă clădirile ineficiente din punct de vedere energetic.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 4 octombrie 2022, 14:11
Preşedintele asociaţiei, Dumitru Chisăliţă, spune că reducerea consumului nu trebuie aplicată prin măsuri restrictive, ci prin eficientizare:
Dacă luăm o casă de aceeași dimensiune, aceeași geometrie, aceleași condiții climaterice, de amplasare, între România și Germania, raportul este de 2 la 4, adică consumăm de 2 ori la 4 ori mai mult decât consumă o casă din Germania. România are undeva 2,35% un consum mediu mai mare de energie decât media europeană. Deci suntem de 2 ori mai energofagi la modul general decât este media europeană. Această reducere a consumului de energie trebuie să se bazeze pe eficiență și nu pe măsuri restrictive, pe măsuri care să restricționeze condițiile de viață, confortul în care să îmi desfășor activitatea.
Odată cu lansarea Pactului pentru Rezilienţa Energiei Curate, reprezentanţii Asociaţiei Energia Inteligentă au lansat şi un ghid pentru autorităţi.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.