Prima pagină » De prin Cluj » Spitalul Pediatric Monobloc are autorizație de construire – În cât timp poate fi gata?
Spitalul Pediatric Monobloc are autorizație de construire – În cât timp poate fi gata?
Spital Pediatric Monobloc Cluj
Proiectul Spitalului Monobloc de Copii din Cluj-Napoca a depășit faza procedurilor birocratice și urmează licitația pentru execuția lui.
Articol editat de cristina.rusu,
13 octombrie 2022, 11:57
Proiectul Spitalului Monobloc de Copii din Cluj-Napoca a depășit faza procedurilor birocratice și urmează licitația pentru execuția lui.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, apreciază că până la sfârșitul acestei toamne va fi lansată procedura de selecție a unui constructor:
Avem, în prezent, studiul de fezabilitate, există documentația tehnică ce a stat la baza obținerii autorizației de construcție, există întreg proiectul urbanistic, pentru care am obținut toate avizele necesare. Obținerea autorizației de construire, pe care o avem acum, este un ultim pas important, înainte de a contura caietul de sarcini și de a scoate la licitație, sperăm noi, în câteva săptămâni, construcția acestui spital monobloc de copii.(Alin Tișe)
Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va fi construit pe un teren de aproximativ 17 hectare, din Borhanci. Unitatea medicală va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, care în prezent își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în nouă locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie între ele de aproximativ 4 km.
Alin Tișe arată că odată cu deschiderea noului spital, toate secțiile vor funcționa in cadrul aceluiași imobil:
De doi ani lucrăm la acest proiect. Este un spital regional, dar, de fapt, va deservi întreaga Românie. În prezent, mai mult de 60 la sută dintre copiii beneficiari de servicii medicale vin din alte județe. Sperăm că odată cu finalizarea acestui spital vom putea muta aici toate secțiile, care în prezent funcționează impropriu în anumite clădiri din oraș.(Alin Tișe)
Proiectul Spitalului Monobloc de Copii prevede amenajarea unei unități medicale cu cinci etaje care va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de locuri la ATI, 65 de paturi pentru însoțitori și 50 de paturi destinate spitalizării de zi.
Spitalul va avea 12 sectii unde se preconizează că vor lucra 1.288 de angajati, din care 500 vor fi medici.
Alin Tișe precizează că pentru construcția si dotarea clădirii, care este prevăzută cu un heliport, sunt necesare 400 de milioane de euro, o parte din bani fiind asigurați din Proiectul Național de Redresare si Reziliență:
Sperăm să putem finanța construcția acestui spital din mai multe surse. Avem fonduri prin PNRR, de asemenea vizăm Programul Operațional de Sănătate 2021 – 2026. Avem în vedere bani de la Banca Europeană de Investiții și, nu în ultimul rând, avem bugetul propriu, respectiv bugetul de stat. Din experiența pe care o am aici, la Consiliu, vă pot spune că, în general, dacă nu sunt contestații, până la 40 de zile poate dura o licitație de execuție, după care în doi, maxim trei ani se poate construi și dota o astfel de clădire complexă, cum este Spitalul Monobloc de Copii. (Alin Tișe)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.