Ce alimente ajută la ameliorarea simptomelor artritei?
Pentru ameliorarea simptomelor artritei, este esențial să includeți în dietă alimente bogate în potasiu, care sunt sănătoase pentru oase și articulații, după cum se precizează în publicaţia Daily Express.
Articol editat de cristina.rusu, 16 octombrie 2022, 12:00 / actualizat: 16 octombrie 2022, 18:34
Pentru ameliorarea simptomelor artritei, este esențial să includeți în dietă alimente bogate în potasiu, care sunt sănătoase pentru oase și articulații, după cum se precizează în publicaţia Daily Express.
Potasiul din alimente este important pentru sănătate. Ajută la echilibrarea excesului de sodiu, reduce retenția de lichide și distribuție corect calciul în oase și în articulații, notează dr. Claire Morrison.
Deci, alimentele care conțin o cantitate mare de potasiu sunt pepenii, portocalele și caisele. După cum a explicat expertul, 100 g de banană conține 358 mg de potasiu, pepenele galben – 267 mg, portocalele – 181 mg și caisele – 259 mg.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.