După cum știm cu toții, lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită vitaminei C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și contribuie la pierderea kilogramelor.
Articol editat de cristina.rusu,
17 octombrie 2022, 12:00
După cum știm cu toții, lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită vitaminei C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și contribuie la pierderea kilogramelor.
În afară de aceasta, conține substanțe care ajută la prevenirea cancerului, reglarea tensiunii, este considerată chiar benefică pentru sănătatea psihică, pentru că ajută împotriva stresului și a depresiei.
Cea mai bună modalitate de a profita la maximum de lămâi și cojile lor este să le congelați, să le dați pe răzătoare și să le consumați. Lămâile congelate au un gust diferit față de lămâile păstrate la temperatura camerei, din cauza diferențelor de niveluri de aciditate.
Înghețarea lămâilor le reduce aciditatea, care își va reveni numai atunci când fructul este dezghețat. Cu toate acestea, se știe puțin despre beneficiile cojii de lămâie.
Coaja de lămâie conține de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie, așa că, cu siguranță ar trebui folosită și nu doar aruncată.
Coaja congelată are un gust grozav, doar asigurați-vă că ați spălat bine lămâile înainte de a le pune la congelator! Coaja de lămâie oferă un gust unic, răcoritor, alimentelor și băuturilor. Are un gust grozav în salate, ca ingredient principal în înghețată sau ca adaos la această delicatesă și chiar merge bine cu spaghetele.
Este important ca lămâia să fie complet congelată, înainte de a o adăuga în mâncare, deoarece coaja congelată are un gust mult mai bun decât coaja obișnuită.
Iată de ce tot mai mulți oameni folosesc acest truc la gătit, așa că încercați-l singuri și dvs.!
Coaja de lămâie congelată conţine compuşi esenţiali care întăresc sistemul imunitar, normalizează nivelul colesterolului și, conform unor studii, contribuie la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase. Este bogată în nutrienți precum vitaminele A, B6, C și E, fier, zinc, potasiu, fibre și proteine. Deoarece nutrienții sunt prezenți în cantitate mare în coaja de lămâie, este important să o spălați corespunzător în apă și apoi să o dezinfectați cu bicarbonat de sodiu sau oțet de mere.
Se spală din nou sub un jet de apă și se pune la congelator peste noapte. Când sunt înghețate, radeți lămâile într-un borcan de sticlă și puneți borcanul înapoi la congelator, apoi folosiți-le cum vă place: ca sos pentru salată, supe, sucuri, chiar și în sosuri de casă.
Potrivit cercetărilor, coaja de lămâie prezintă un mare potențial pentru eliminarea toxinelor din corpul uman, iar în unele țări precum India, este folosită în hrana bolnavilor de cancer.
Potrivit cosmeticienilor, coaja de lămâie este un exfoliant excelent, care nu numai că îndepărtează pielea moartă, ci o și hidratează.