Rețetă delicioasă de dovleac copt!
Preparat astfel, dovleacul devine un desert fenomenal, cu care vă puteți surprinde chiar și cei mai ambițioși oaspeți.
Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul:
Articol editat de cristina.rusu, 19 octombrie 2022, 12:00 / actualizat: 19 octombrie 2022, 13:14
Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul:
Dovleac – 1/2 buc.; rom – 1 capac; zahăr brun – 2 – 3 linguri; unt – o linguriță; anason – 1 buc.; miere; nuci.
Mod de preparare:
Mai întâi începeți prin curățarea dovleacului.
Scoateți cu grijă semințele și apoi tăiați-l în porții.
Stropiți-l cu zahăr brun și transferați-l într-o tavă potrivită.
Tăiați untul în cuburi mici.
Nu uitați să adăugați anasonul și romul.
Dovleacul se pune la cuptor la 160 de grade și se coace 3 ore.
Este obligatoriu să puneți periodic pe dovleac lichid din tigaie. Astfel va fi mai suculent și mai gustos.
Când îl scoateți din cuptor îl puteți stropi cu nucă și miere, pentru a-i îmbunătăți și mai mult gustul.
Cel mai bine e că dovleacul copt poate fi consumat cald sau rece. Este la fel de bun și suntem siguri că toată lumea de acasă va fi încântată. Poftă bună!
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.