Se înființează Observatorul laptelui și al produselor lactate
Invitat astăzi la Apel Matinal, la RRA, Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui, spune că această lege vine să armonizeze legislația românească cu regulamentele europene și creează un instrument pentru ca autoritățile de control să poată verifica mai bine și mai atent piața HoReCa, patiseriile sau hipermarketurile:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 20 octombrie 2022, 12:09 / actualizat: 25 octombrie 2022, 11:59
Toată lumea este cu pizza quatro formaggi cu 4 tipuri de brânzeturi, numai că multe pizzerii cumpără de la cash&carry la sac de 10 kilograme, topping-uri. Topping-ul nu este brânză, este un amestec de analog, ci pe bază de grăsimi vegetale, cu ceva, să zic capete, de cașcaval și se vând foarte mult la pizza, mai ales pizza online. Eu am observat diferențe între aceeași pizza pe care eu consum în restaurant și dacă fac comandă online și mi-o aduce acasă e alt tip de pizza.
Tineretul în ziua de astăzi și-a pervertit gustul. Am făcut un experiment la o pizzerie, am înlocuit analog 5 acest topping cu mozzarela veritabilă, cașcaval veritabil și nu le-a plăcut clienților. Deci ei deja au început să-și pervertească gustul. Dacă ați observat și la iaurt puțini mai preferă iaurtul autentic, cel puțin acrișor.
Tineretul din ziua de astăzi noile generații au alte gusturi. Eu cred că și producătorii, și comercianții trebuie să vândă și atunci oferă ceea ce se cere.
Legea stabilește și măsuri pentru prezentarea și comercializarea produselor din sectorul laptelui și al produselor lactate, urmărind sănătatea populației, necesitățile de consum, respectarea condițiilor de igienă și informarea corectă a consumatorilor.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.