Unele alimente nu trebuie congelate
De exemplu, clorofila și vitaminele sunt distruse din verdeață, iar proprietățile antioxidante sunt, de asemenea, reduse.
Articol editat de cristina.rusu, 24 octombrie 2022, 12:00 / actualizat: 24 octombrie 2022, 13:12
După decongelare, verdeaţa poate fi folosită doar ca sursă de fibre.
Roșiile decongelate, dovleceii și castraveții sunt potrivite doar ca ingrediente pentru a face supe, sosuri și alte feluri de mâncare fierbinți – prin congelare se pierde din densitatea lor.
Și produsele lactate își pierd din valoarea nutriţională, dacă sunt congelate. Acest fapt se datorează unei modificări în structura proteinei, are loc o rupere a legăturilor proteice și denaturarea acesteia. La decongelare acestea arată ca un chefir, practic, coagulat, de proastă calitate, cu dungi grosiere de zer, mai avertizează expertul în nutriţie.
Congelarea nu este indicată nici pentru nuci – temperaturile sub zero grade afectează negativ activitatea acizilor grași polinesaturați, a remarcat specialistul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.