Ciupercile – probiotice naturale şi antidepresive
Sunt bogate în vitamina D, a cărei lipsă este corelată cu oboseală, afectarea sănătăţii oaselor, reducerea funcţiei sistemului imunitar şi un risc crescut de boli cronice, inclusiv unele tipuri de cancer, informează „Eat This, Not That”.
Articol editat de cristina.rusu, 25 octombrie 2022, 12:00 / actualizat: 25 octombrie 2022, 13:52
Studiul, publicat în revista Food Science & Nutrition, a arătat că printr-un consum regulat ciuperci, organismul beneficiază de o cantitate suficientă de micronutrienţi, fără a creşte caloriile, grăsimile sau sodiul.
Ciupercile sunt bogate în seleniu, un nutrient care are proprietăţi antioxidante, ajutând la reducerea oricărui tip de inflamaţie. De asemenea, au un efect bun asupra activităţii intestinelor, adică asupra sistemului digestiv.
Multe studii arată că ciupercile acţionează ca şi probioticele. Nu numai că îmbunătăţesc digestia, ci pot fi benefice şi pentru persoanele cu diabet.
Ciupercile au capacitatea de a modifica anumite bacterii intestinale şi, prin urmare, eliberează insulină din celulele beta ale pancreasului.
Persoanele care consumă ciuperci sunt mai puţin predispuse la depresie. Cercetătorii atribuie acest lucru numeroşilor compuşi bioactivi din ciuperci, inclusiv vitamina B12 şi antioxidanţi.
Datorită proprietăţilor lor benefice, ciupercile sunt folosite în scop medicinal de peste 2.000 de ani. Ele conţin compuşi care declanşează un răspuns imunitar la mai multe niveluri – ca „un grup de soldaţi care poartă şapte bătălii deodată”.
Ciupercile sunt cunoscute pentru gama lor largă de ingrediente bioactive, în principal beta-glucani, care întăresc imunitatea.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.