Cum alegem uleiul de măsline?
Uleiul de măsline este cunoscut omenirii de mii de ani şi este cel mai popular în Spania, Italia şi Grecia, făcând parte din aşa-numita dietă mediteraneană.
Articol editat de cristina.rusu, 25 octombrie 2022, 06:00 / actualizat: 25 octombrie 2022, 9:26
Uleiul de măsline este cunoscut omenirii de mii de ani şi este cel mai popular în Spania, Italia şi Grecia, făcând parte din aşa-numita dietă mediteraneană.
Atunci când îl alegem, trebuie să ţinem cont, însă, de anumite specificaţii.
În primul rând, pe etichetă trebuie să scrie „presat la rece”. Acest tip de ulei de măsline este cu siguranţă de o calitate mai bună decât cel rafinat.
În acest sens, este bine ca ţara de origine, producţia şi ambalarea produselor să fie aceleaşi – acest lucru limitează posibilitatea ca produsul să fie contrafăcut sau un amestec de ingrediente de calitate scăzută.
Şi, vorbind despre imitaţii, trebuie să sublinem faptul că uleiul de măsline se numără printre uleiurile cu cele mai multe falsuri de pe piaţă.
De asemenea, este importantă data de producţie şi termenul de valabilitate al uleiului de măsline. Se recomandă ca acesta să fi fost produs cu cel mult un an înainte şi să aibă termenul de valabilitate de cel puţin încă un an.
Mărimea sticlei este, de asemenea, importantă. Sticlele prea mari de ulei de măsline sunt recomandate doar dacă se găteşte permanent cu acesta. Odată deschisă sticla, uleiul trebuie utilizat, de preferinţă, în termen de două până la trei luni. În caz contrar, începe să devină rânced şi capătă un gust şi un miros neplăcut.
Uleiul de măsline este unul dintre produsele care trebuie depozitate cu grijă şi atenţie, într-un loc răcoros şi întunecat.
Astfel, se va beneficia de timpul maxim de utilizare, iar ingredientele sale utile vor fi păstrate în condiţii optime.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.