Vegetarienii sunt mai predispuşi la depresie
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Affective Disorders, persoanele care nu consumă carne au şanse de două ori mai mari să fie diagnosticate cu astfel de tulburări mintale.
Articol editat de cristina.rusu, 26 octombrie 2022, 12:00
Analiza a luat în considerare diverşi factori nutriţionali, inclusiv aportul total de calorii, de proteine şi micronutrienţi şi gradul de procesare şi absorbţie a alimentelor.
S-a descoperit că depresia mai severă în rândul vegetarienilor nu se datorează dietei lor mai scăzute în calorii. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele depresive sunt mai predispuse să devină vegetariene, deoarece au adesea o gândire negativă şi sentimente de vinovăţie. În plus, relaţiile cu alte persoane şi societate pot influenţa dezvoltarea depresiei atunci când urmează cu stricteţe o dietă vegetariană.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.