Carnea de vită este tot mai puțină și mai scumpă
Articol editat de Camelia Velțan, 29 octombrie 2022, 12:57
Carnea de vită este tot mai puțină și mai scumpă, spun producătorii din județul Giurgiu.
Crescătorii de bovine anunță prețuri mai mari, chiar și cu 30% pentru kilogramul de carne de vită. Scumpirile sunt cauzate în mare parte de facturile la energie. O altă cauză este și seceta din acest an, din cauza căreia furajele au fost puține și scumpe.
În plus, foarte mulți dintre crescătorii de bovine au fost nevoiți să-și vândă animalele la abator încă din vară, pentru că nu au mai găsit iarbă pe pășuni.
În ceea ce privește carnea de vită de Angus, căutată pentru savoare și prospețime, prețul a crescut la 45 de lei kilogramul, spun producătorii.
Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Giurgiu spun că scumpirile sunt justificate, atâta timp cât crescătorii de bovine au costuri mai mari cu întreƫinerea și îngrijirea animalelor, dar și cu forța de muncă și, în plus, trebuie să le rămână o mică rezervă pentru a-și putea continua activitatea.