Care aliment de tip fast-food este mai puţin nociv?
Abuzul de alimente de tip fast-food poate duce la tulburări metabolice și amenință cu dezvoltarea unor procese inflamatorii în organism. Atunci când alegeți gustări nocive, este mult mai indicat să acordați preferință mâncărurilor mai puțin grase, a declarat dieteticianul Elena Solomatina.
Articol editat de cristina.rusu, 2 noiembrie 2022, 12:00
Rulourile și sushi pot fi considerate o gustare sănătoasă, important este că aceste preparate sunt proaspete, în schimb este mult mai indicat să refuzați să le consumaţi cu sos de soia, care conține prea multă sare și diverși conservanți.
Nutriționistul consideră că pizza poate fi cel mai sănătos aliment de tip fast-food, dar fără cârnați şi cu multă brânză, ciuperci și roșii.
Cartofii ar trebui consumaţi cei achiziţionaţi din mediul rural, direct de la ţară, pentru că sunt mai sănătoși și este indicat să-i consumați cu multe legume. Dacă doreşti cu adevărat un burger, este mai bine să înlocuiești chifla cu pâine integrală și să adaugi mai multe legume. Încercați să nu consumați maioneză, deoarece nu este de foarte bună calitate, de regulă, în unitățile de alimentaţie de tip fast-food. Mai bine folosiţi sos de rosii, a precizat medicul.
Recomand să adăugați legume proaspete la tăițeii instant, este indicat să consumați shaorma fără maioneză și să îndepărtați pâinea din nuggets de pui, optaţi pentru preparatele făcute în casă. În același timp, fast-food-ul nu trebuie consumat cu băuturi reci, susţine nutriţionistul.
Expertul a avertizat că alimentele de tip fast-food sunt cauza unor depresii și a bolilor oncologice la copii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.