Beneficiile consumului de usturoi pentru sănătate
Usturoiul este bogat în ingrediente utile şi este capabil să ofere un gust şi mai bun preparatelor noastre, dar şi o multime de nutrienţi organismului.
Articol editat de cristina.rusu, 3 noiembrie 2022, 12:00
Unul dintre cei mai benefici compuşi din usturoi se numeşte alicină, care se formează doar atunci când este zdrobit sau tăiat.
Alicina este un compus puternic care acţionează precum un antibiotic, ajutând la vindecarea infecţiilor. Alţi compuşi benefici ai usturoiului sunt manganul, vitamina B6, vitamina C, seleniul şi fibrele.
Consumul regulat de usturoi întăreşte imunitatea, ceea ce face organismul mai rezistent. Orice răceală poate fi evitată sau atenuată datorită consumului de usturoi. Nu întâmplător, majoritatea reţetelor naturale pentru o imunitate puternică conţin usturoi.
De asemenea, scade colesterolul rău, protejează celulele creierului de deteriorare şi îmbătrânire, reducând riscurile de Alzheimer şi demenţă.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.