Albușul de ou, medicament împotriva hipertensiunii
Foto: pixabay
Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii.
Articol editat de cristina.rusu,
9 noiembrie 2022, 12:00
Oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia că albuşul de ou este un adevărat medicament împotriva hipertensiunii arteriale, susţinând chiar că în unele cazuri, poate înlocui pastilele pentru reducerea tensiunii.
Experimentele efectuate de cercetători au arătat următoarele: peptida RVPSL conţinută în ouăle de găină determină organismul să funcţioneze în aşa fel, încât tensiunea arterială să nu crească.
După cum explică experţii, această peptidă blochează producţia de substanţe care provoacă o creştere a tensiunii arteriale. 50 de grame de peptidă RVPSL sunt aproximativ echivalentul a două ouă de găină.
O astfel de doză de substanţă are acelaşi efect ca 10 miligrame de captopril – un preparat medicamentos administrat pacienţilor hipertensivi, explică oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au mai raportat că peptida în cauză, care face parte din albuşul de ou, scade hipertensiunea arterială chiar şi după prepararea termică.
De aceea, medicii chinezi recomandă ca albuşurile de ou de găină să fie consumate atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii. Şi nu în ultimul rând, în comparaţie cu medicamentele, peptida nu provoacă efecte secundare, mai notează cercetătorii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.