Număr dublu de turiși, în ultimii trei ani, în Cetatea Sighişoarei
Declarația vine după ce, în ultimii trei ani, Sighişoara aproape că şi-a dublat numărul anual de vizitatori, ajungând la începutul acestei luni la 138.000, de la 70.000, în 2019.
Articol editat de cristina.rusu, 10 noiembrie 2022, 10:36
Toate drumurile de legătură sunt foarte importante, pentru că majoritatea turiştilor preferă şi aceste drumuri de legătură mai atipice, nu neapărat drumurile europene, şi datorită peisajelor, datorită bisericilor fortificate, pe traseu se mai pot opri şi mai pot vizita ceva, a explicat primarul Ioan Iulian Sîrbu.
Până acum, cei mai mulţi turişti evitau să parcurgă distanţa Sibiu – Sighişoara (judeţul Mureş) pe drumul judeţean care trece prin Agnita (judeţul Sibiu), din cauza faptului că era plin de gropi. Acesta a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene derulat de cele două consilii judeţene.
Majoritatea turiştilor interesaţi să viziteze bisericile fortificate săseşti din Transilvania preferă să facă un tur ghidat, care să cuprindă centrul municipiului Braşov, fosta capitală culturală europeană Sibiu, dar şi Biserica fortificată de la Biertan (judeţul Sibiu) şi Cetatea Medievală Sighişoara, ultimele fac parte din Patrimonul Universal UNESCO.
Până în prezent, majoritatea turiştilor care veneau din Sighişoara se opreau să viziteze Biertanul şi municipiul Mediaş din judeţul Sibiu. Acum, după reabilitarea porţiunii din DJ 106 Agnita-Sighişoara, autorităţile din judeţele Mureş şi Sibiu speră că numărul turiştilor va creşte, adăugându-se şi segmentul celor care sunt interesaţi nu doar de istorie sau religie, ci şi de peisajele naturale de pe Valea Hârtibaciului, unde se află oraşul Agnita.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.