Prima pagină » Diverse » Consumul de cârnați și crenvurşti poate avea consecințe grave pentru sănătate
Consumul de cârnați și crenvurşti poate avea consecințe grave pentru sănătate
Foto: cottonbro, Pexels
Consumul de cârnați și crenvurşti şi, în general, carnea procesată, poate avea consecințe grave pentru sănătate, ne avertizează cardiologul.
Articol editat de cristina.rusu,
12 noiembrie 2022, 12:00 / actualizat: 12 noiembrie 2022, 17:40
Consumul de cârnați și crenvurşti şi, în general, carnea procesată, poate avea consecințe grave pentru sănătate, ne avertizează cardiologul.
Consumul anumitor tipuri de carne poate crește riscul de formare a cheagurilor de sânge.
Potrivit MedikForum şi potrivit cardiologului Oleg Varfolomeev, dacă un cheag de sânge se desprinde și ajunge la plămâni, acesta poate bloca aprovizionarea cu sânge a zonei, dezvoltând, practic, o afecțiune care pune viața noastră în pericol, fiind numită embolie pulmonară.
El a subliniat că această problemă gravă de sănătate, dar foarte des nediagnosticată, care poate fi prevenită, poate duce la dizabilitate și deces. Expertul a mai susţinut că în mod special carnea roșie și cea procesată poate crește riscul apariției cheagurilor de sânge.
Studiile recente arată că stilul de viață și factorii nutriționali (cum ar fi obezitatea, dieta nesănătoasă, fumatul și un stil de viață sedentar) pot contribui la aproape jumătate din cazurile de TEV (Tromboembolismul venos este o situație asociată cu prezența unui cheag de sânge în vene, două variante ale acestei boli pot reprezenta un pericol major pentru viață), a afirmat Varfolomeev.
În plus, prin carnea procesată, se are în vedere carnea care a fost conservată, afumată, sărată sau la care s-au adăugat conservanți și din care se prepară mezeluri, slănină, șuncă, preparate precum salamul, pateurile, conservele din carne de vită, inclusiv din pui și curcan.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.