Leguma pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi
Nutriţioniţii dr.Sarah Burr şi Juliet Kellow susţin că această legumă are efecte extrem de benefice asupra inimii, reduce riscul de boli cardiovasculare şi scade colesterolul.
Articol editat de cristina.rusu, 12 noiembrie 2022, 00:00 / actualizat: 12 noiembrie 2022, 2:25
În plus, roşiile sunt o sursă excelentă de vitamine A şi C şi protejează împotriva diferitelor tipuri de cancer.
Oamenii de ştiinţă remarcă faptul că roşiile conţin antioxidantul licopen, benefic pentru sănătate. Specialiştii ne sfătuiesc ca atunci când consumăm roşii, acestea să fie stropite cu o cantitate mică de ulei de măsline.
Dr.Bure şi Kellow recomandă o doză zilnică de o roşie, care echivalează cu şase roşii cherry şi 200 de grame de roşii mărunţite.
Ceea ce este interesant în acest caz este că roşiile uscate la soare sunt de 6 ori mai bogate în licopen.
RADOR
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.