Prima pagină » Diverse » Borcanele din bucătărie – cel mai mare „depozit” de murdărie
Borcanele din bucătărie – cel mai mare „depozit” de murdărie
Foto: stevepb/Pixabay
Nu există bucătărie fără cel puţin două rânduri de borcane: ierburi aromatice, condimente, fasole, orez şi altele – util, practic şi la îndemână.
Articol editat de cristina.rusu,
20 noiembrie 2022, 12:00
Nu există bucătărie fără cel puţin două rânduri de borcane: ierburi aromatice, condimente, fasole, orez şi altele – util, practic şi la îndemână.
Potrivit unui studiu realizat de Rutgers School of Environmental and Biological Sciences şi de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, borcanele cu mirodenii pot fi foarte periculoase pentru sănătatea tuturor celor din gospodărie.
Borcanele în cauză pot acumula pe suprafaţa lor microorganisme care provoacă salmoneloza.
Experţii care au efectuat un experiment au constatat că aproximativ 48% dintre borcanele care conţineau condimente şi care au fost lăsate mult timp la îndemână fără a fi curăţate au fost infectate cu bacteriofagi.
Aceste microorganisme se pot concentra şi pe suprafaţa tocătoarelor, precum şi în coşurile de gunoi.
Cea mai bună modalitate de a evita riscul de infecţie este de a manevra corect alimentele pe care le folosim şi de a menţine igiena mâinilor, de fiecare dată când mâncăm şi gătim.