Universitățile vor putea încheia parteneriate cu operatorii economici
Documentul prevede că universităţile acreditate vor putea încheia contracte de parteneriat cu operatorii economici, prin care instituţiile de învăţământ se angajează să organizeze activităţi de predare şi evaluare, iar firmele, să furnizeze activităţi de învăţare prin muncă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 22 noiembrie 2022, 09:49
Explică Alexandra Cristea:
Operatorii economici care încheie contract de parteneriat cu instituțiile de învățământ superior pentru organizarea și desfășurarea formei de învățământ superior dual beneficiază de facilități la plata impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, bugetelor fondurilor speciale sau bugetelor locale.
Senatorul PNL Monica Anisie, unul dintre inițiatori :
Un elev va putea urma în sistem dual școlarizare continuă de nivel 3 4 5 6 până la inclusiv programe de master profesional. Proiectul de lege clarifică sprijinul pe care statul român îl va oferi tuturor angajatorilor care se implică în formarea profesională a tinerilor români.
Actul normativ a fost susținut și de reprezentanții AUR, senatoarea Rodica Boancă:
Învățământul dual este o ramură a învățământului profesional în care, practic societatea economică a unei țări își asumă să promoveze și să susțină viitorii oameni calificați pentru a presta meseriile de care România are nevoie.
După absolvirea studiilor, instituția de învățământ superior eliberează o adeverință care atestă perioada în care studentul a desfășurat activități de învățare prin muncă.
Foto: arhivă Radio Cluj
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.