Curentul unionist ia amploare în Republica Moldova
Potrivit sondajelor de opinie din Republica Moldova, în acest moment, procentul cetățenilor moldoveni care își doresc unirea cu România se află la cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani. Expertul în economie, profesorul Viaceslav Ioniţă este de părere că la acest procent au contribuit succesele economice ale României și falimentul politicilor de la Chișnău. L-am întrebat pe Viaceslav Ioniță, pe o scară de la 1 la 10, unde s-ar regăsi posibilitatea unirii celor două state românești?
Articol editat de Camelia Velțan, 2 decembrie 2022, 10:22
Viaceslav Ioniţă: Eu sunt economist şi îmi place să operez cu cifre. Începând cu anul ’90 până în anul 2010, timp de 20 de ani, dorința cetățenilor Moldovei de a se uni cu România era la nivel de 3%. Din 2010 până în prezent, dorința a crescut până la 40% datorită guvernului de la București și datorită celui de la Chişinău, numai că în mod diferit. România în prezent este văzută de cetățenii noștri ca țara care cel mai mult ajută Republica Moldova, acum este net superioară tuturor, tot ce vă puteți imagina, inclusiv aceasta cu energie electrică. Şi doi, mulți vor unirea din cauza statului falimentar de la Chişinău.
Joi, 1 decembrie, la Iaşi, oficialităţi locale din România şi Republica Moldova au participat împreună la manifestările prilejuite de Ziua Naţională.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.