Ascultă Radio România Cluj Live

Cum ne menținem inima sănătoasă?

Multe persoane iau suplimente de vitamine pentru a-şi reduce riscul de boli de inimă.

Cum ne menținem inima sănătoasă?

Articol editat de cristina.rusu, 7 decembrie 2022, 12:00

Studiile arată că diminuarea acestui risc poate fi realizată şi prin alegeri alimentare inteligente şi sănătoase.

Sănătatea inimii este îmbunătăţită prin consumul regulat de peşte bogat în acizi graşi omega-3 şi vitamina D, cum ar fi tonul sau somonul.

De asemenea, este important consumul zilnic de nuci sau migdale.

Legumele roşii, portocalii şi galbene, cum ar fi morcovii şi ardei, sunt bogate în vitamine şi fibre utile.

Vitamina B, fibrele şi alte minerale pot fi obţinute mâncând fasole neagră.

Broccoli proaspăt şi gătit la abur este recomandat pentru un aport important de vitamine C şi E.

Consumul ocazional al unui pahar de vin roşu şi ciocolata neagră cu cel puţin 70% cacao sunt recomandate de experţi.

Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt esenţiale pentru sănătatea inimii.

Potrivit specialişilor, o persoană trebuie să aibă cel puţin 10 minute de activitate fizică intensă pe zi. Studiile arată că activitatea fizică de 60 până la 90 de minute pe săptămână reduce riscul de boli de inimă cu 50%.

Calitatea somnului este foarte importantă pentru inimă. Deşi nevoile de odihnă ale oamenilor sunt diferite, ideale sunt opt ore de somn sănătos şi odihnitor.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 10:00

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia

Înflorirea cireșilor, ‘Sakura’ în japoneză, un eveniment așteptat cu nerăbdare atât de japonezi, cât și de turiști, este...

Inteligența artificială ar putea ajuta la conservarea cireșilor din Japonia
Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
Diverse duminică, 20 aprilie 2025, 00:00

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip

Expunerea la soare, apă sărată și nisip poate afecta aspectul unghiilor tale. O manichiură impecabilă este un accesoriu esențial pentru orice...

Manichiură rezistentă la apa sărată și nisip
VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Diverse sâmbătă, 19 aprilie 2025, 12:00

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?

Oamenii de știință italieni și elvețieni au creat un tort care include roboți și baterii complet comestibile, pe care l-au numit RoboCake, a...

VIDEO | Ați mânca un tort făcut cu roboți și baterii comestibile?
Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 12:00

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei

Varza este o legumă extrem de benefică, bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Este cunoscută pentru proprietăţile sale detoxifiante...

Care este unul dintre cele mai mari avantaje ale verzei
Diverse vineri, 18 aprilie 2025, 00:00

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România

În adâncurile Banatului, în fosta mină din Anina, se ascunde de zeci de ani un motor cu aburi identic cu cele folosite pe faimosul vas Titanic....

Motorul Titanicului, regăsit într-o mină din România
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 18:00

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani

Un ceas de buzunar, bancnote și bani găsiți în bunurile pasagerilor de pe „Titanic” vor fi scoase la licitație în Marea Britanie pe...

Ceasul care a ”înghețat” odată cu Titanicul, scos la licitație după 113 ani
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 14:17

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025

Paştele din 2025 vine cu idei noi, culori proaspete şi tendinţe inspiraţionale în decorarea ouălor. Tradiţia rămâne vie, însă tot mai...

Tendinţe în vopsirea ouălor de Paşte – 2025
Diverse joi, 17 aprilie 2025, 00:00

De ce vopsim ouă de Paști?

Absolut toată lumea vopsește în această perioadă ouăle de Paști – atât credincioșii, cât și necredincioșii, pentru care este doar...

De ce vopsim ouă de Paști?