Cum ne menținem inima sănătoasă?
Multe persoane iau suplimente de vitamine pentru a-şi reduce riscul de boli de inimă.
Articol editat de cristina.rusu, 7 decembrie 2022, 12:00
Studiile arată că diminuarea acestui risc poate fi realizată şi prin alegeri alimentare inteligente şi sănătoase.
Sănătatea inimii este îmbunătăţită prin consumul regulat de peşte bogat în acizi graşi omega-3 şi vitamina D, cum ar fi tonul sau somonul.
De asemenea, este important consumul zilnic de nuci sau migdale.
Legumele roşii, portocalii şi galbene, cum ar fi morcovii şi ardei, sunt bogate în vitamine şi fibre utile.
Vitamina B, fibrele şi alte minerale pot fi obţinute mâncând fasole neagră.
Broccoli proaspăt şi gătit la abur este recomandat pentru un aport important de vitamine C şi E.
Consumul ocazional al unui pahar de vin roşu şi ciocolata neagră cu cel puţin 70% cacao sunt recomandate de experţi.
Cinci porţii de fructe şi legume pe zi sunt esenţiale pentru sănătatea inimii.
Potrivit specialişilor, o persoană trebuie să aibă cel puţin 10 minute de activitate fizică intensă pe zi. Studiile arată că activitatea fizică de 60 până la 90 de minute pe săptămână reduce riscul de boli de inimă cu 50%.
Calitatea somnului este foarte importantă pentru inimă. Deşi nevoile de odihnă ale oamenilor sunt diferite, ideale sunt opt ore de somn sănătos şi odihnitor.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.