Claxoanele, nervii și indignarea șoferilor ce stau ore întregi la vamă [AUDIO]
La punctul de trecere Nădlac 2, de-a lungul întregii zile, s-au format coloane lungi de camioane iar timpii de aşteptare au fost foarte mari, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 9 decembrie 2022, 10:23 / actualizat: 9 decembrie 2022, 17:03
După cum a transmis corespondentul RRA Ioan Suciu, deşi Poliţia de frontieră a suplimentat numărul angajaţilor şi al arterelor de control, fluxul a fost limitat de lipsa de personal pe partea ungară, pentru verificarea documentelor de transport.
Şoferii au fost dezamăgiţi că situaţia nu se va schimba în viitorul apropiat:
Și în această dimineață sunt cozi pentru camioane în multe din punctele de trecere a frontierei, potrivit aplicației Poliției de frontieră trafic online.
La Petea, de exemplu, poliția anunță că e trafic intens la această oră (10.00) și un numar foarte mare de mijloace de transport prezente la control pe sensul de ieșire.
…………………………………………………………………………………………………………
Transportatorii pierd, la fiecare cursă, între câteva zeci și câteva sute de euro din cauza timpului petrecut în vămi, pentru că România nu este membră a Spațiului Schengen.
Președintele Federației Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu, subliniază și alte neajunsuri pentru șoferii de TIR și firmele de transport internațional:
Costuri operaționale mari, mai puțini bani pentru bugetul de stat, întârzieri la descărcare, încărcare, resursa umană presată, masă obosită. Sunt poziții în frontieră unde numai un veceu, nu mai vorbesc de duș sau alte condiții. Toate lucrurile astea se adună și evident că generează minusuri și pe orizontală și pe verticală. În ultimele 12 luni ne-am obișnuit cu 3 zile pe granița de vest, 4-5 zile pe granița de sud, 7 până la 10 zile pe granița cu Ucraina și cu Republica Moldova. Dacă într-o lună de zile ai 2 tranzituri prin frontieră și tu pierzi 10 zile dintr-o lună ca să stai la coadă în frontieră.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.