Aeroportul din Cluj, nevoit să rezolve urgent problema supraaglomerării la terminalul ”Plecări”
Cele mai multe probleme se înregistrează la zborurile care au ca destinație spațiul Schengen, care reprezintă mai mult de jumătate din totalul zborurilor zilnice.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 decembrie 2022, 12:14
Directorul aeroportului, David Ciceo, anunță că la terminalul Plecări urmează lucrări de extindere și reconfigurare, în acest sens fiind depusă o cerere pentru obținerea de fonduri europene:
Am depus și sperăm să obținem finanțare, probabil la începutul anului viitor, pentru extinderea terminalului de plecări. Sperăm ca anul viitor să intrăm în Schengen și, datorită acestui motiv, noi trebuie să reconfigurăm sălile de regrupare. În acest moment, traficul intern este aproximativ 10 la sută, traficul non-Schengen reprezintă aproximativ 30 la sută, așa că trebuie să mărim terminalele de plecări spre zona Schengen, pentru a îmbunătăți confortul pasagerilor. (David Ciceo)
În acest an, Aeroportul “Avram Iancu” se apropie de numărul de călători pe care l-a înregistrat înainte de pandemia care a creat inclusiv o criză în aviație. Directorul David Ciceo se așteaptă ca, în 2023, numărul de pasageri să depășească un nou prag, iar pentru asta extinderea și reconfigurarea terminalului Plecări devin necesare:
Ne așteptăm ca anul viitor să depășim trei milioane de pasageri. În 2019 am avut 2,9 milioane, anul acesta vom ajunge cam la 2,6 milioane de pasageri. Am avut o recuperare foarte importantă a traficului. Trebuie să îmbunătățim și condițiile din aeroport, noi ne adresăm întregii Transilvanii și deservim o zonă cu aproape șapte milioane de locuitori. (David Ciceo)
În prezent, pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca operează zece companii aeriene, care asigura zboruri spre 45 de destinații din 20 de țări.
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.