Preţuri în creştere la carnea de porc
Carnea de porc este mai scumpă în acest an pentru că, în comparație cu 2021 costurile de producție sunt mai mari cu aproximativ 15%, spune directorul executiv al Asociației Române a Cărnii. Dana Tănase a indicat drept cauze prețurile în creștere la energie electrică, gaze și combustibil. O altă problemă, spune ea, este pesta porcină africană, care a dus la creșterea importurilor.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 19 decembrie 2022, 10:53
Carnea de porc este mai scumpă în acest an pentru că, în comparație cu 2021 costurile de producție sunt mai mari cu aproximativ 15%, spune directorul executiv al Asociației Române a Cărnii. Dana Tănase a indicat drept cauze prețurile în creștere la energie electrică, gaze și combustibil. O altă problemă, spune ea, este pesta porcină africană, care a dus la creșterea importurilor.
Dana Tănase: Această carne de porc origine România, din păcate, se găsește din ce în ce în cantitate mai mică. Noi suntem legaţi de mâini și de picioare, nu avem ce face decât să apelăm la importuri, în condițiile în care pesta porcină africană evoluează în continuare. Din păcate, nu putem fi foarte optimiști, pentru că această boală, în ultimii cinci ani și mai ales în acest an, a evoluat, să zic așa, în dinţi de fierăstrău, cân am înregistrat o creștere a numărului de focare de pestă porcină africană, când s-a înregistrat o scădere. În prezent, ultimele date de săptămâna aceasta indică 40 de focare la porcii domestici și cazuri în 810 fonduri de vânătoare, lucru care este imens.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.