Rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură, în castron de pâine
O găsim pe la pensiuni și restaurante cu specific autohton, prezentată în ditamai pâinea de casă, cu coaja groasă și gust îmbietor.
Rețeta de ciorbă de fasole, în castron de pâine:
Articol editat de cristina.rusu, 27 decembrie 2022, 06:00 / actualizat: 27 decembrie 2022, 10:28
Rețeta de ciorbă de fasole, în castron de pâine:
De ce ai nevoie:
Fasole boabe, costiță afumată, ceapă, ardei, țelină, păstârnac, roșii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coaja groasă).
Cum se procedează:
Se pune fasolea la înmuiat, de cu seară, în apă rece. Dimineața, fasolea se scurge, se spală și se pune la opărit. Se schimbă apa, se pune din nou la fiert în apa oparită, împreună cu costița.
Când este pe jumătate fiartă se adaugă zarzavatul spălat și tocat. Când toate ingredientele sunt fierte se adaugă roșiile proaspete, bulionul și se mai fierbe timp de 20 de minute. La final se adaugă sarea și tarhonul.
Pâinea se taie puțin, i se scoate miezul, se toarnă ciorba peste care se presară mărar tocat fin și se așează la loc capacul de pâine.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.