Nebănuitele calități ale mandarinelor
Consumul regulat al unui fruct de sezon protejează vasele de sânge și inima de deteriorare. Desigur, nu este un leac, dar reduce riscul de boli.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 decembrie 2022, 12:00
Consumul regulat al unui fruct de sezon protejează vasele de sânge și inima de deteriorare. Desigur, nu este un leac, dar reduce riscul de boli.
Mandarinele conțin doze mari de flavonoide, care ameliorează inflamația și protejează organismul de radicalii liberi în exces. Ei sunt cei care provoacă stresul oxidativ, care duce la deteriorarea țesuturilor și apariția tumorilor, potrivit Healthline. De asemenea, s-a descoperit că flavonoidele din citrice pot inhiba creșterea celulelor canceroase. O cantitate deosebit de mare din aceste substanțe nutritive este conținută în coaja fructului. Sinefrina alcaloidă protejează inima prin scăderea colesterolului. Nivelurile ridicate de potasiu fac din mandarina un adevărat balsam pentru sistemul circulator: tensiunea arterială se normalizează și mușchii inimii se întăresc. În combinație cu vitamina C, conținută din abundență în mandarine, face ca pereții vaselor de sânge să fie elastici și sănătoși și ajută la o mai bună absorbție a fierului.
În plus, consumul regulat de mandarine normalizează activitatea tractului gastrointestinal, protejează rinichii de pietre, îmbunătățește vederea și starea pielii. În ciuda conținutului mare de zahăr, mandarinele contribuie la pierderea în greutate deoarece accelerează metabolismul, ceea ce ajută organismul să scape de grăsimea în exces. (www.actalno.com)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.