InfoCons: Supa la plic, un pericol pentru sănătate!
Foto: Pexels
Supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România.
Articol editat de Andreea Leonid,
9 ianuarie 2023, 12:57
Supa la plic are până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România.
În total au fost analizate 29 de produse. Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie, 89,66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului, iar 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie aditivi alimentari.
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.